Mittwoch, Februar 20, 2008

Yine yangın yine Türk evi

Almanya'da önceki gece Dautphetal'de yine Türklerin oturduğu bir ev ateşe verildi. Alevleri fark eden aile son anda sokağa kaçtı.
Almanya'da bir kundaklama şoku daha. Ludwigshafen, Herne, Aldingen ve Gelsenkirchen'den sonra, Hessen eyaletindeki Marburg kenti yakınlarında bulunan Dautphetal'de, önceki gece yine Türklerin oturduğu bir ev ateşe verildi. Evde yaşayan Türk ailenin, dış cephede bulunan tahta merdivenlerdeki alevleri zamanında fark etmesiyle facia ucuz atlatıldı. İki kişinin yumruklarını havaya kaldırarak defalarca "Yabancılar dışarı" (Auslaender Raus) diye bağırdıkları belirtilirken, evin duvarlarından birine "Hass" (nefret) yazının yazıldığı kaydedildi. Yangın nedeniyle binada 1500 euro civarında bir zarar meydana geldiği bildirildi. Polisten yapılan açıklamada da soruşturma ekiplerinin, verilen ifadeler doğrultusunda 2 şüphelinin peşinde olduğu belirtildi.
Açıklamada, 21.45 sıralarında Türk ailenin çocuğu ve arkadaşının evden dışarı çıkarken iki kişiyle karşılaştıkları, 30 dakika sonra geri döndüklerinde ise evin duvarında kahverengi boya ile yazılmış "HASS" (Nefret) yazısını gördükleri kaydedildi. Bundan iki saat sonra da tahta cepheli merdivenlerin yandığı ifade edildi. Milliyet

Keine Kommentare: